Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Λάθος

Το λάθος στην ζωή, είναι κάτι αναπόφεκτο για όλους μας..
Κι όμως κατακρίνεται απ' όλους μας όταν γίνεται ένα λάθος..
Κάποια λάθη είναι μοιραία και χωρίς περιθώρια να διορθωθούν ή να είναι αναστρέψιμα τα αποτελέσματά τους..
Ένα λάθος μπορεί να ενεργοποιήσει πολύ οργή ή ακόμη και μίσος από άλλα άτομα, μερικές φορές και από εμάς για το ίδιο πρόσωπο μας..
Το θέμα είναι, όσο βαρύ κι αν είναι κάποιο λάθος, να μην μας κλείνει σε ένα δωμάτιο σκοτεινό μέσα μας,  γεμάτο φόβο και τύψεις..
Πρέπει πάντα να κρατάμε την σοφία του λάθους αυτού, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αναλοίωτο το μάθημα που δίνει σε εμάς, ακόμη και στους συνανθρώπους μας..
Για να μπορούμε να είμαστε πιο ικανοί, πάνω απ' όλα για τον ίδιο μας τον εαυτό και με την σειρά για τους ανθρώπους πού έχουμε δίπλα μας,  να χειριζόμαστε και να διδάσκουμε και ταυτόχρονα να διδασκόμαστε κιόλας..
Για τυχόν ίδιες καταστάσεις ή ακόμη και παραπλήσιες, έτσι ώστε να μην φοβόμαστε να τις αντιμετωπίσουμε και ξαναφτάνουμε σε ένα σημείο διχασμού,  δημιουργώντας έναν πανικό μέσα μας..
Που θα αποφέρει τα ίδια λάθη, αγνοώντας το μάθημα πού μας δίδαξε στο παρελθόν ένα παραπλήσιο λάθος δικό μας ή κάποιου συνανθρώπου μας..
Για αυτό είναι καλό να μην προτρέχουμε και κατακρίνουμε ένα λάθος του συνάνθρωπου μας,  άλλα να κοιτάμε να μας διδάσκει κι εμάς τους ίδιους έτσι ώστε να προστατευόμαστε..
Γιατί, όλα πάνω απ' το κεφάλι μας είναι..
Κι αν τυχόν έχουμε διδαχτεί πιο πριν από το ίδιο λάθος από κάποιον συνάνθρωπο μας, να δίνουμε τα φώτα μας και να δείχνουμε τον δρόμο, έτσι ώστε να μην κλειστεί μέσα του και κάνει κακό στην ψυχουλα του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου